Nyheter

Reformklubben anställer Analyschef

Reformklubben tar ytterligare steg för att stärka och utveckla sina tjänster inom analysområdet. Petter Odmark värvas från Socialdepartementet och blir byråns första analyschef.

Petter Odmark får en nyckelroll i att ta Reformklubben till nästa nivå när det gäller kvalificerat analysarbete. Därutöver kommer han också att arbeta med public affairs och strategisk rådgivning.

– Petter har djupa kunskaper och ett starkt kontaktnät inom många av de områden vi arbetar med. Vi är väldigt glada att han har valt Reformklubben. Vi har ju specialiserat oss på välfärdsområdet och därför är det förstås helt rätt att värva en av Sveriges ledande välfärdspolitiska experter, säger Fredrik Runsiö.

Petter kommer närmast från posten som analyschef på Socialdepartementet. Han har ett gediget förflutet inom politik, organisationer och myndigheter. Petter har bland annat varit talskrivare åt två folkpartistiska partiledare, kommunikationsstrateg på SACO, sekreterare och expert i ett stort antal statliga utredningar och de senaste fem åren chef på Socialdepartementet. Han har också varit kommunalpolitiskt aktiv, är en ofta anlitad föreläsare om allt från socialförsäkringar till amerikansk politik och sitter som ordförande i OECD:s ”Working Party on Social Policy”.

– Reformklubben utvecklas ständigt och jag ser verkligen fram emot att bidra i arbetet. Kvalificerad analys är helt avgörande för den som vill påverka och förändra. Opinionsmätningar i all ära, men idag finns tillgång till verkliga fakta över beteende och konsekvenser. Den ska vi se till att göra användbar för Reformklubbens kunder, säger Petter Odmark.